Din kundvagn är tom Totalt 0 kr Visa/Ändra Ändra i kundvagnen
  Till kassan Till kassan
 

Torkad frukt oftast sprutad med svaveldioxid

Torkad frukt är sunt och gott, och ger din kropp bland annat järn och mineraler. Dessvärre är russin, aprikoser, plommon, fikon och annan torkad frukt oftast sprutad med svaveldioxid. Läs innehållsförteckningen på t ex en påse aprikoser nästa gång du handlar, ganska säkert hittar du E220 i innehållsförteckningen. E220 är alltså svaveldioxid.

I listan över biverkningar av livsmedelstillsatser kan man läsa att E220 bland annat kan ge synstörningar, svåra allergiska reaktioner, illamående, förändringar i tarmarna med mera.

På Urtekrams hemsida finns information om torkad frukt, där kan man läsa följande:

Nästan all torkad frukt från Medelhavsländerna gasas med metylbromid för att ta död på mögel och insekter. Metylbromid är ett bekämpningsmedel som är cancerframkallande och som även skadar ozonskiktet.

I urtekrams nyhetsblad (kräver acrobat reader) kan du läsa om ekologisk produktion av torkad frukt i Turkiet, och om en chockfrysningsteknik som är skonsam för människor och miljö. Äter du ekologisk torkad frukt utsätter du inte din kropp för dessa skadliga tillsatser. Dessutom har den ekologiskt torkade frukten mycket smak.

Ekologisk torkad frukt

Prenumerera på dessa artiklar genom vårt nyhetsbrev!

E-post
 

  < Föregående artikel 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Nästa artikel >  
Tillbaks till artikellistan