Agar Agar, Pulver, 30g - Khoisan Tea
Agar Agar används vanligast som alternativ till gelantin för att göra gele och utvinns från röda havsalger. Den används även till sylt, karameller m.m
För 1/2 l vätska eller 500 g frukt 1 struken tesked agar-agar, för 500 g fast pastej eller pudding 2 tsk agar-agar. Blanda agar-agarn kallt och klumpfritt, koka ca. 5 minuter under ständig omrörning, rör ned en del av krämen i den varma agar-agarn, temperera, rör därefter snabbt ned resten av krämen. Den geléaktiga konsistensen uppstår först vid avkylning.
Omräkning för gelatinblad:
4 blad gelatin är 1 matsked gelatinpulver - Ersätt med 2 rågade matskedar Agar Agar flingor.
För att göra gele av Agar Agar
Tillsätt 1 matsked flingor till 2 dl vätska. Strö flingorna över den kalla vätskan, värm försiktigt och låt sjuda i 3-5 minuter. Rör om då och då tills flingorna har lösts upp. Häll i en form och låt svalna tills det stelnar.
Vill du byta ut gelatinpulver eller gelatinblad mot agar agar flingor i ditt recept använder du lite mer än det dubbla än vad receptet rekommenderar.
Agar-agar havsalg. 30 gram. Ekologisk.
Ekologisk | Ja |
---|---|
Meny Kategori | Bakning |
Varumärke | Khoisan Tea |