Facebook Pixel

Agar Agar, Pulver, 30g - Khoisan Tea

50,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
A707

Agar Agar används vanligast som alternativ till gelantin för att göra gele och utvinns från röda havsalger. Den används även till sylt, karameller m.m

För 1/2 l vätska eller 500 g frukt 1 struken tesked agar-agar, för 500 g fast pastej eller pudding 2 tsk agar-agar. Blanda agar-agarn kallt och klumpfritt, koka ca. 5 minuter under ständig omrörning, rör ned en del av krämen i den varma agar-agarn, temperera, rör därefter snabbt ned resten av krämen. Den geléaktiga konsistensen uppstår först vid avkylning.

Omräkning för gelatinblad:
4 blad gelatin är 1 matsked gelatinpulver - Ersätt med 2 rågade matskedar Agar Agar flingor.

För att göra gele av Agar Agar
Tillsätt 1 matsked flingor till 2 dl vätska. Strö flingorna över den kalla vätskan, värm försiktigt och låt sjuda i 3-5 minuter. Rör om då och då tills flingorna har lösts upp. Häll i en form och låt svalna tills det stelnar.

Vill du byta ut gelatinpulver eller gelatinblad mot agar agar flingor i ditt recept använder du lite mer än det dubbla än vad receptet rekommenderar.

Agar-agar havsalg. 30 gram. Ekologisk.

Mer information
Ekologisk Ja
Meny Kategori Bakning
Varumärke Khoisan Tea
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se