Alfalfafrö, Raw, Ekologiska, 250g - Spireco

77,00 kr
I lager
Endast 9 kvar
SKU
E39

Det är en fröjd att odla egen alfalfa för sallad, äta direkt som det är eller pålägg på en smörgås. Förutom glädjen att få se naturen ha sin gång och växa, är groddarna från alfalfafrön nyttiga och har en fräsch, härlig smak.

Dessa alfalfafrön är ekologiska och raw. Funderar du på att grodda kan det göras i allt en groddburk eller annan behållare som både kan luftas och förslutas. Att grodda alfalfafrö går fort och är färdigt inom 3-4 dagar.

Recept för att grodda:
1. Lägg 1-2 msk frön i en stor glasburk eller groddburk. Blötlägg under natten, eller minst 6 timmar.
2. Täck glasburken med spänd silduk och gummiband som lock. Häll av blötläggningsvattnet och skölj fröna noga. Häll av vattnet genom silduken eller groddburkens lock, låt stå så att allt vatten rinner av.
3. Ställ burken mörkt, då groddar fröna bättre.
4. Skölj groddarna två gånger per dag i kallt vatten och låt dem rinna av.
5. Efter 3-4 dagar är de färdiga. Ställla dem i ett ljust fönster några timmar, så bildar de klorofyll och blir vackert gröna.
6. Färdiga groddar förvaras i kylskåp. De håller sig fräscha 3-5 dagar. Skölj dem innan du ska använda dem. Om de börjar lukta illa eller blivit slemmiga ska du kasta dem.

Ekologiskt alfalfafrö. 250 g. 

Mer information
Varumärke Spireco
Märke Spireco
Skriv din egen recension
Du recenserar:Alfalfafrö, Raw, Ekologiska, 250g - Spireco
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 06660 - 855 20 | info@grongava.se