Facebook Pixel

Aronia pulver, Ekologiskt, 250g - Spireco

129,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
E185

Aronia är ett mörkt bär som växer på buskar i hela Europa. Bäret har en lång historia som medicinalväxt, men är överraskande lite känd i Sverige, trots att den växer även här.

Aronian är säregen i sitt höga innehåll av antioxidanter, vitaminer, mineraler och andra substanser som har positiva effekter på hälsan. Bäret sägs bland annat motverka oxidativ stress, ha en positiv inverkan på hjärta och blodkärl, reglera blodsockret och minska inflammationer, och precis som blåbär innehåller aronia ämnen som stödjer ögonhälsan, som antocyaniner och karotener som skyddar ögats celler från skador och minskar risken för gråstarr,

Aronia har mycket höga koncentrationer av antioxidanter och antocyaniner, men också C-vitamin, karotener, folsyra och vitamin E. Förutom allt detta så finns även mineraler som kalium, järn och mangan i bäret.

Användning och dosering

Aronia kan blandas själv eller med andra pulver i smoothisar och den blå färgen som naturligt finns i bäret kan användas till att färga livsmedel som glass, grädde och saft. Pulvret passar också bra att strö över fil, yoghurt och gröt.

Ta en till två matskedar per dag.

Mer information
Varumärke Spireco
Skriv din egen recension
Du recenserar:Aronia pulver, Ekologiskt, 250g - Spireco
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se