Facebook Pixel

Avgiftning från tungmetaller

Ett av vår tids största hälsoproblem är tungmetallerna. Tungmetaller är de metaller som är mer än 5 gånger tyngre än vatten. Några exempel på tungmetaller som är giftiga för människokroppen är arsenik, kadmium, bly, nickel, aluminium och kvicksilver. En hel del av vår mat och även vattentäkter är idag förgiftade av en rad av dessa tungmetaller.

Den välkände hälsojournalisten Morton Walker skriver ”varje person som idag lever i västvärlden är minst 1000 gånger mer förgiftad av tungmetaller än någon var när Jesus levde”.

Många människor har mer bly och andra tungmetaller i kroppen än vad som är hälsosamt. Var kommer då tungmetallerna ifrån? De flesta kommer från miljöföroreningar. Mer än 600 000 ton bly släpps dagligen ut i luften genom bilar och industrier varje år bara i USA. Denna giftiga tungmetall andas vi in , den ansamlas i våra jordar, sätter sig på våra grönsaker och hamnar i våra vattendrag. Andra källor till blyförgiftning är pesticider, cigarettrök, blyertspennor, m.m. Kvicksilver återfinns i amalgamfyllningar, fisk och kosmetik. Aluminium finns i deodoranter, läkemedel mot magsyra och i aluminiumkastruller, m.m.

Vad händer med dessa tungmetaller i kroppen? De kan ansamla sig i hjärnan, njurarna, och immunsystemet där de kan störa funktionen. Kvicksilver är en speciellt giftig tungmetall. Laboratoriestudier har visat att 24 timmer efter att en liten mängd injekterats så återfinns det i hjärnan, njurarna, lungorna, i blodet, i bindväven och i binjurarna. I många fall försöker kroppen tillverka antitoxiner för att neutralisera gifter och avlägsna dem. När det gäller kvicksilver så verkar det som om kroppen inte lärt sig att tillverka några antitoxiner mot det.

Det största problemet med kvicksilver är att det stör energiproduktionen på insidan av individuella nervceller. Nervcellens förmåga att avgifta störs också. Cellen blir därefter förgiftad och dör. En rad hälsoproblem kan därefter inträffa.

Vad kan jag göra för att undvika tungmetaller? Allt du kan göra för att rena din miljö och undvika att komma i kontakt med tungmetaller är bra. Här följer några råd:

  • Avlägsna eventuella amalgamfyllningar
  • Byt ut aluminiumkastruller och stekpannor till rostfritt stål
  • Använd endast naturliga deodoranter och kosmetik utan aluminium och andra tungmetaller
  • Undvik magsyrereducerande preparat som innehåller aluminium

Naturliga preparat som hjälper kroppen att göra sig av med tungmetaller är, chlorella, spirulina, havsalger, vitlök, fiberprodukter och tarmreningsprogram.

 

Källa:
Handbok för rening och avgiftning av Bo Hofgren.

 

© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se