Facebook Pixel

Ditt Vatten – Din Hälsa

I varje glas vatten du tappar upp finns en mängd olika föroreningar t.ex. klor, bly, koppar, järn, kvicksilver, arsenik, bekämpningsmedel och läkemedelsrester m.m. Du förstår säkert att dessa föroreningar påverkar hälsan negativt.

Faktum är att gamla vattenledningar, förändrade normvärden, bekämpningsmedel samt ökande miljöhot idag har stor negativ påverkan på kvaliteten av svenskt kranvatten. Sverige har mer än 7000 mil ledningar i sitt vattennät och tyvärr skapas under åren tjocka avlagringar i rören.

Ur dessa avlagringar lossnar fragment som följer med vattnet. Dessa partiklar kan vara smittobärande och skulle kunna förorsaka olika sjukdomar om de inte oskadliggjordes. Därför tillsätter man bl.a. klor som är ett hälsovådligt gift som tar död på det mesta i vattnet.

Tyvärr har kloret den egenskapen att det även bildar cancerogena klorföreningar. Eftersom reningsverken inte klarar av att få bort alla skadliga ämnen från vårt kranvatten är det därför upp till dej själv att rena ditt vatten.

Ett vattenfilter ger dej inte bara ett renare hälsosammare vatten, det smakar bättre också. Te och kaffesmaken blir bättre med filtrerat vatten. Att koka grönsaker i renat vatten låter smakämnena och den naturliga färgen stanna kvar där den hör hemma, i grönsakerna. Att filtrera vatten är också miljövänligare. Genom att byta ut vatten på flaska till filtrerat vatten bidrar du till att tusentals plastflaskor försvinner. Du spar både pengar och miljö. Drick rent vatten, det hjälper till att hålla dej frisk.

© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se