Facebook Pixel

Energi i flytande form

Internationell forskning har visat att om vi ökar konsumtionen av färsk frukt och grönsaker blir vår förmåga att stå emot sjukdomar mycket bättre. Det här beror på att färsk frukt och grönsaker innehåller fytokemikalier, naturligt förekommande substanser producerade av växter som skydd mot sjukdom och skadeinsekter. Naturens eget hälsoskydd kan man säga.

Dessa substanser har en kraftfull välgörande effekt på människans hälsa. Om vi lär oss att få ut det bästa ur ekologiskt odlade frukter och grönsaker och kombinerar dem till stärkande drycker kan vi snabbt förbättra kvaliteten på vår kost och även minska mottagligheten för sjukdomar.

Energijuicer ger oss den bästa möjligheten att utnyttja dessa fytokemikalier utan att det krävs så mycket insats och tid. Eftersom juicerna huvudsakligen baseras på råa ingredienser är de också en källa till vitaminer, mineraler och spårelement som vi så väl behöver. Om vi använder ekologiskt odlade råvaror slipper vi också kemiska tillsatser och får mesta möjliga näring ur vår dryck.

Juicerna skall helst drickas mellan målen eller som ett mellanmål i sig för att kroppen skall få de bästa förutsättningarna att tillgodogöra sig näringsämnena. Energijuicer vitaliserar och fyller på det inre havet, inte bara med vatten, utan också med livsnödvändiga näringsämnen i smakfull och njutbar form. Juicen bidrar också till att avfallsprodukter från ämnesomsättningen avlägsnas ur kroppen, de är också särskilt värdefulla när det gäller att hålla hjärnan aktiv och alert.

Att dricka nypressad juice från ekologiskt odlade frukter och grönsaker är en utmärkt garanti för att verklig kvalitetsnäring kommer dit den ska och dessutom snabbt!

Energijuicer gör man snabbt och lätt, men gör inte mer juice än som skall drickas med detsamma, de här dryckerna är levande föda som förlorar sitt näringsvärde om de sparas för länge.

Det bästa hjälpmedlet är oftast en enkel fruktpress. När det gäller grönsaksjuicer sparar en elektrisk saftpress tid och besvär, ska man göra smoothies eller shakes kan en matberedare, mixer eller handvisp användas. Här kommer ett recept på en enkel energiladdare. Lycka Till!

Bananarama

1 banan skalad
1 tsk kokosflingor
1 dl växtbaserad mjölk
1 tsk honung

Vispa ihop ingredienserna i ca. 30 sekunder, servera.

Källa: Nic Rowley & Kirsten Hartvig (2001), Energy, Dryck för liv och hälsa ISBN 91-7133-817-9

© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se