Facebook Pixel

Har du andats idag?

De flesta av oss vuxna andas alldeles för ytligt. Vi tar in tillräckligt med luft för att hålla oss vid liv men inte mycket mera. För att få ökad energi till kroppens livs och läkningsprocesser spelar det en stor roll hur vi andas. Andningen är också kroppens viktigaste sätt att göra sig av med slaggprodukter, hela 70 % elimineras via utandningsluften.

Ungefär 20.000 liter blod passerar genom lungorna under ett dygn, om vi andas ytligt blir inte blodet tillräckligt syresatt och slaggprodukterna stannar kvar. Vår hjärna utgör knappt 3 % av kroppsvikten men använder vid vila hela 20% av kroppens syretillförsel. Ju mer luft man kan andas in och ut desto mer näring får nervsystemet.

Börja andas djupt och det kommer att berika både din hälsa och livskvalitet. Pröva en andningsövning som ger dig lugn och energi. Denna övning kan du göra flera gånger varje dag, sittande så väl som stående.

1. Andas in djupt och jämt genom näsan.
2. Andas långsamt ut genom munnen forma läpparna till en vissling, men utandningen skall vara ljudlös.
3. Slappna av efter utandningen och låt inandningen komma av sig själv.

Det är viktigt att bli medveten om sin andning och också att ta sig tid att djupandas ofta och regelbundet. Gör det till en vana att tänka på hur du andas.

Källa: Den självläkande människan, Susanna Ehdin
Matglädje & Hälsa Inga-Britta Sundqvist

© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se