Facebook Pixel

Hundratals symtom i kroppen hänger samman med näringsbrister

Det finns över 50 000 vetenskapliga studier som bekräftar att fria radikaler är en viktig delorsak till att sjukdomar uppstår och att vitamin och mineralterapi (antioxidanter) har en god effekt mot dessa. Genom att äta mer näringstäta livsmedel som ekologisk frukt, bär, grönsaker, nötter och frön ger vi kroppen bättre verktyg. Men, det räcker inte längre med att äta en varierad och sund kost.

I dag får vi inte alls i oss den näring vi behöver för att hålla oss friska. Bland annat har kalciumhalten i broccoli minskat med 68%, i bananer har vitamin B6 minskat med 92% enligt mätningar i Tyskland mellan 1985-1996. Samtidigt får vi i oss mer kemikalier, läkemedelsrester och hormoner än någonsin, via mat, vatten och luft. För att avgifta detta krävs bland annat vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer. Den här ekvationen går ju inte alls ihop i våra kroppars ekologiska system. Lägger vi dessutom till känslomässig stress dålig arbetsmiljö etc. ökar kraven ytterligare.

När kroppen inte längre har verktyg att kompensera med, så får vi symptom och sjukdomar. Studier har visat att vartannat barn lider av någon form av allergi i Stockholm. I dag får var tredje person cancer någon gång i livet. Åldersdiabetes kryper allt längre ner i åldrarna och redan 9-åringar får denna diagnos i dag.

Ett bra alternativ för att få mineraler och täcka kroppens behov av omega-3 är chiamjöl.

Källa: Näringsterapeut Madeleine Marcus.

© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se