Facebook Pixel

Kalka din kropp!

Vissa födoämnen t.ex. kött, fisk, ägg, vit ost och alla sädesslag samt kaffe är syrabildande. Andra är basbildande som de flesta råa grönsaker, råsafter , gröna blad, potatis, rotfrukter samt fukt och bär. Men det finns också grönsaker som är syrabildande t.ex. brysselkål, sparris, ärtor, bönor, linser och soyabönor.

För att hålla en god balans i kroppen bör man dagligen äta sju gånger så mycket basbildande som syrabildande kost. Kroppens funktion är starkt beroende av att ph-värdet håller sig inom lämpliga gränser. Om syratillförseln är alltför stor, lagras syraöverskottet i kroppen. Denna upplagring sker i bindväv, skelett och inuti celler. En kronisk översyrning kan framkalla störningar såsom stelhet, smärttillstånd och andra åkommor, dessutom ansträngs njurarna.

Människan är som en vandrande sjö (70 % vatten) som inte mår bra av försurning. Vi kalkar kor, grisar, sjöar, gräsmattor, skogar mm. men kalkar inte den som är mest försurad, oss själva. Vi behöver ca 40 g protein per dag men stoppar oftast i oss 2-3 gånger mer. För mycket protein är syrabildande, även tobak, syntetiska vitaminer, syntetiska mineralblandningar, öl, vin, sprit, kakao och vitt socker.

Några försurningsskador: benskörhet, allergi, stelhet, karies, retlighet, grå ögonvitor, myalgi, värk, åderförfettning, artrit. En del sjukdomar är psykiskt betingade andra fysiskt. I dag blir många psykiskt sjuka på grund av en nedsatt fysik en avmineraliserad samt försurad kropp.

Du kan med hjälp av lackmuspapper mäta ditt pH-värde i kroppen. Att mäta pH-t i morgonurin samt i morgonsaliv är en skaplig indikator. I webbutiken kan du köpa ett färdigt pH-test som du använder under 7 dagar.

© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se