Facebook Pixel

Jul jul strålande...

Jul jul strålande...

Vi vill inte göra julen så stor, då kryper en stressande känsla fram, det är inte tanken med julen. Vi har lyft fram vad vi tycker är kul, enkelt, gott och vi hoppas det är något som intresserar.
 

Choklad!

Bakchoklad, rå choklad, bean-to-bar, smaksatt- och fylld choklad är vårt utbud. Här hittar du ett uppslag och rekommedationer.

Exklusivare bean-to-bar

Söker du en dyrare choklad med kvalité ska du titta på bean-to-bar. Här blir hela kakaobönor choklad av samma bönsort från ett speciellt land. Askinosie är en klass för sig och ger läckergommarna något att åma sig för.

Rå choklad

Här får chokladen inte rostas eller torkas under höga temperaturer för att behålla vad som är nyttigt i choklad. Det betyder inte att chokladsmaken är sämre, många gånger är det tvärt om! Vi kan rekommendera lovechock, en nyhet som finns i tre smaker.

Här hittar du rå-choklad

Bak-, smaksatt- och fylld choklad

Ibland lite billigare, mycket variation och smakkombinationer från bär, frukt och salt. Här finns det inga gränser på gott! En tips är mint- eller apelsinchocklad, de funkar alltid vid jul.

Här hittar du vårt utbud

 

Nötter är och förblir julens tillbehör

Vi har en uppsjö av goda ekologiska nötter. Senaste tillskotten är pistage och macadamianötter. Söker du någon speciellt kan vi rekommendera aktiverade nötter som också är en nyhet. Nötterna läggs i blöt för att börja grodda vilket aktiverar nyttiga enzymer. Sedan torkas de igen. Förutom en nyttigare nöt blir smaken på nöten renare. Här hittar du alla vår nötter.

 

Torkad frukt är inte långt efter nötter

Dadlar, fikon, aprikoser, russin och tranbär är kanske de som ligger närmast en klassisk jul. Till det går det att bredda med bananchips, ananas, mango, gojibär, mullbär och kanderad ingefära. Det räcker med lite nyfikenhet för att friskt kunna botaniera i mycket smak. Här hittar du torkad frukt.

 

Bak & kryddor, vad är ditt julminne?

Julen är kryddig och smakrik på många sätt. Vi kan skriva spaltmeter om våra starka minnen i aromer, saffransbullen, pepparkakan och glöggen. Har du tittar på våra ekologiska kryddor? De kommer inte att göra dig besviken och för dig som vill baka lite mer ekologiskt finns eko-bakpulver. Förra julen visade vi upp lakritsstången om du kokar lakritskola, den är fortfarande aktuell här.

Vilken kanel använder du? Har du provat äkta kanel? Även kallad ceylonkanel, den är lite starkare och kryddigare. Den kanelen var det enda som fanns på butikshyllorna för 30 år sedan. Eftersom har den byts ut mot kassiakanel vilket är det billigare alternativet som vanligtvis är i köket idag.

 

En nyhet för rygg, nacke och muskler

På en mässa i höstas stötte vi på Acuball och Acuback. Tre intressanta verktyg för den som sitter dåligt (och länge), har känningar i nacke, rygg eller får ömma muskelpunkter. Det är en Canadensisk kiropraktiker och akupunktör som under sju år utvecklat och testat produkterna. Förutom att de är formade efter rygg och nacke är de fyllda med vatten och kan värmas i microvågsugnen för att ge en lång värmande och avslappnande effekt.

För självhjälp är den super, du använder bara din egna kroppsvikt som tryck för att klämma på akupressurpunkterna och stimulera nervsystemet. Den är tillverkad i kirurgisk silikon, allergitestad och helt giftfri. Acuball är mer för rygg och nacke. Acuball mini är till för ömma punkter och händer.

 

Naturligt och giftfritt kök?

Vill du minska på plast och gift i köket har vi plockar fram ett gäng alternativ. Diskborste i trä, diskmedel av tvättnötter med citrondoft, kastrullborste, kökstvål med kaffe och sheasmör och en disktrasa i lin.

 

Glögg, marmelad och té i säsong

Speciellt för säsongen och en favorit i repris. Förra året hade vi en te-kalender från sonnentor, den var väldigt populär. Vi hoppas det täcker te-behovet över julen! Dessa finns så länge lagret räcker.

Sen är det marmelad, vi har en hel den exotiska smaker att bjuda på. 

 
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se