Halloween mat - Pumpapaj & Crepés
När Halloween knackar på!
Halloween knackar på dörren och varför inte ta tillfället i akt att kocka loss i köket och låta den fantastiska pumpan vara huvudgästen.
Här kommer 2 underbara recept att njuta av i höstmörkret!
Pumpapaj; ca 12 pers
Pajdeg:
2,5 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
3 msk Tapioca stärkelse
4 msk kokosolja
5 msk lönnsirap
1-2 msk iskallt vatten
En nypa havssalt
Fyllning:
425g pumpa puré på burk
12 färska dadlar
1,5 d kokossocker
8 msk lönnsirap
2 tsk potatis/rismjöl
1 tsk kanel
En nypa salt
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mixa havregrynen i en matberedare till mjöl.
- Tillsätt mandelmjölet, tapiokastärkelse, salt och kokosolja.
- “Pulsera” tills allt blandats.
- Addera lönnsirap och vatten. Börja med mindre vatten och se till konsistensen. Tillsätt med om det behövs.
- Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 min i ugnen.
- Lägg alla ingredienser till fyllningen i matberedaren och mixa till allt är blandat till en härlig smet.
- Man kan enkelt göra egen pumpapuré genom att baka eller ångkoka pumpa riktigt riktigt mjuk.
- När blandning är riktigt len, ställ den i kylen tills pajdegen bakat klart.
- Häll i fyllningen i pajskalet och baka av i ca 15 min.
- Denna paj kan serveras både varm och rumstempererad.
Pumpa Crepes; 4-5 crepes
1 dl bovetemjöl
1 dl havremjöl
2 ägg
1 dl pumpapuré
1 dl växtbaserad mjölk
1 tsk kanel
1 tsk citron zest
4 msk kokosolja
En nypa salt
(för mer sötma tillsätt lite kokossocker alt. ett par dadlar)
- Mixa allt i matberedare.
- Stek tunna i koksosolja.