Halloween mat - Pumpapaj & Crepés

När Halloween knackar på!



Halloween knackar på dörren och varför inte ta tillfället i akt att kocka loss i köket och låta den fantastiska pumpan vara huvudgästen.

Här kommer 2 underbara recept att njuta av i höstmörkret!


Pumpapaj; ca 12 pers


Pajdeg:


2,5 dl havregryn

1 dl mandelmjöl

3 msk Tapioca stärkelse

4 msk kokosolja

5 msk lönnsirap

1-2 msk iskallt vatten

En nypa havssalt


Fyllning:


425g pumpa puré på burk

12 färska dadlar

1,5 d kokossocker

8 msk lönnsirap

2 tsk potatis/rismjöl

1 tsk kanel

En nypa salt


  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Mixa havregrynen i en matberedare till mjöl.
  • Tillsätt mandelmjölet, tapiokastärkelse, salt och kokosolja. 
  • “Pulsera” tills allt blandats.
  • Addera lönnsirap och vatten. Börja med mindre vatten och se till konsistensen. Tillsätt med om det behövs.
  • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 min i ugnen.



  • Lägg alla ingredienser till fyllningen i matberedaren och mixa till allt är blandat till en härlig smet.
  • Man kan enkelt göra egen pumpapuré genom att baka eller ångkoka pumpa riktigt riktigt mjuk.
  • När blandning är riktigt len, ställ den i kylen tills pajdegen bakat klart.
  • Häll i fyllningen i pajskalet och baka av i ca 15 min.
  • Denna paj kan serveras både varm och rumstempererad.


Pumpa Crepes; 4-5 crepes


1 dl bovetemjöl

1 dl havremjöl

2 ägg

1 dl pumpapuré

1 dl växtbaserad mjölk

1 tsk kanel

1 tsk citron zest

4 msk kokosolja

En nypa salt

(för mer sötma tillsätt lite kokossocker alt. ett par dadlar)


  • Mixa allt i matberedare.
  • Stek tunna i koksosolja.
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se