Facebook Pixel

Camu Camu, 5 hälsosamma tips

Camu camu som pulver

Camu camu pulver kommer från en rödlila frukt och är ett utav världens mest C-vitaminrika källor, de innehåller 60 ggr så mycket C-vitamin som en apelsin.

Men denna fantstiska frukt innehåller mer än bara c-vitaminer, de är även en bra källa till kalcium, kalium, järn, niacin, fosfor, riboflavin och beta-karoten. Camu camus smak kan man beskriva som en syrlig citrussmak.

Hur hjälper det kroppen?

Traditionellt sett så har camu camu använts av människor i regnskogen för att stödja upp immunförsvaret, förhindra virusinfektion och för att lättare kunna hantera stress och ångest. Detta fungerar det fortfarande till, bland annat tack vare dess höga halt av c-vitamin.

Camu camu bidrar även till att stödja tandköttet, ögonen, huden och funktioner i hjärnan och hjärtat. Vidare så bidrar även c-vitamin till att bygga upp kollagen i bindväven, underlättar sårläkning, skyddar och avlägsnar tungmetaller ur kroppen.

 

Dosering och användning

Den rekommenderade doseringen för camu camu pulver är 1 tsk, som kan intas 1-2 gånger per dag. Camu camu pulver kan blandas direkt med vatten men är gott att blanda ner i kokosvatten, smoothie eller juice. Det går även bra att blanda ner pulver i efterrätter.

Köp camu camu pulver här

Camu camu pulver från Sprieco är ett prisvärt premiumpulver med flera ekologiska certifieringar. Det är också helt raw för bästa näring.

© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se