Facebook Pixel

Chiafrön, Raw & Ekologiskt

Chiafrön är en fantastik källa till omega 3 och dessa frön intog indianerna i Nordamerika för mer energi när de skulle orka med flera timmars vandring.

Idag är det en utspridd användning. Både människor som tränar (elitnivå och personlig träning) använder chiafrön som ett kosttillskott, för att förbättra sin kapacitet.

Människor som inte har samma aktivitetsform äter chia för att ge kroppen en näringskick med avsikt att hjälpa mage och tarmar.

Chiafrön har ett innehåll av alla essentiella och livsviktiga aminosyror, vilket gör det till ett komplett proteintillskott.

Hur hjälper det kroppen?

Chiafrön innehåller Omega-3, ALA, protein och fibrer. Dessutom innehåller de en hel del nyttiga mineraler som kalcium, kalium och fosfor.

Chiafrön anses hämma inflammationer och förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Det är även stärkande för hjärnan, näringsupptaget, mage och tarmar.

När chiafrön blandas tillsammans med vatten så bildas det en gelé, detta beror på de lösliga kostfibrerna som finns naturligt i fröna. Det är samma process som sker när de hamnar i magen, då bildar gelén en naturlig barriär mellan matsmältande enzymer och kolhydraterna i kosten.

Chiafrön ger en jämn blodsockernivå och det binder upp till 12 ggr sin egen vikt av vatten. Detta underlättar för matsmältningen och förbättrar vätskebalansen i kroppen.


Hälsofördelar med att inta chiafrön

  • Chiafrön hämmar inflammationer
  • Förebygger hjärt- och kärlsjukdomar
  • Ger dig mer energi
  • Stabiliserar ditt blodsocker


Dosering och användning

Chiafrön kan ätas precis som de är eller strö dem tillsammans med dina frukostflingor över yoghurten, gröten. Det går även bra att strö chifröna över salladen, pastan eller andra maträtter. Passar även utmärkt att blanda ner i dina bakverk som t.ex. muffins.

Vill du istället göra en gelé av fröna, blanda då ner 1 del chiafrön med 9 delar vatten och låt dem stå och dra. Därefter kan du röra ner det i gröten eller använda den som bas i din smooothie.

Köp chiafrön här

Chiafrön från Green Origin eller Spireco är prisvärda premiumfrön med flera ekologiska certifieringar. Det är också helt raw för bäst näring.

© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se