Facebook Pixel

Korngräs, ett näringsfyllt pulver, fullt med klorofyll

Korn, hordeum vulgare är en ettårig växt inom familjen gräs. Korn har länge odlats i Sverige och var tidigare det vanligaste spannmålet som man bakade bröd av. Korn kan odlas nästan överallt, från de kallaste klimaten till subtropiskt och tropiskt klimat.

Korngräset är ett gräs som man odlar ur fröet som sedan torkas och mals till ett pulver. De unga korngräsbladen skördas och torkas varsamt och innehåller mängder av vitaminer, mineraler, antioxidanter och klorofyll. Korngräspulvret är väldigt likt vetegräspulver, men korngräspulver är lättare för kroppen att smälta, så näringen går fortare ut till blodet och cellerna.

Korngräs har som sagt ett stort innehåll av både vitaminer och mineraler och sägs vara bra mot många olika åkommor, som blodbrist, trötthet, migrän och ledproblem. Korngräset sägs bekämpa fria radikaler i kroppen och sägs därför även vara bra mot hudproblem och framför allt acne.

Korngräs innehåller även ett ämne, eller ett enzym som kallas för P4D1 som sägs kunna reparera DNA och bromsa cellernas åldrande. Klorofyllinnehållet är också stort och har också en roll i att reparera celler. Korngräset verkar även minska upptaget av kolesterol i tarmen och verkar även hjälpa till om man vill gå ner i vikt då det stillar hungern och aktiverar vissa enzymer i fettförbränningsprocessen.

Kornets historia

Kornet anses vara det första spannmålet som har odlats av människan, redan 7000 år före kristus finns rapporter om att kornet användes både till mat och medicin. Historiskt verkar kornet ha nyttjats som läkemedel vid både hud, lever och blodsjukdomar. Redan på 40-talet analyserade man halten av näringsämnen i korngräset och såg att det var ett värdefullt livsmedel för både människor och djur och godkändes som livsmedel.

Vad innehåller korngräs

Korngräs innehåller betakaroten, vitamin B1, B2, B6, B12, pantotensyra och folsyra. Mineralhalten är också hög med kalium, kalcium, magnesium och fosfor. Gräset innehåller dessutom rikliga mängder med klorofyll, aminosyror, protein, fibrer och enzymer. Korngräs är en bra källa till vitamin B-12 om man äter en vegetarisk kost.

Korngräsets kraft

Korngräset verkar ha förmågan att minska fria radikaler i kroppen, vilka kan producera inflammatoriska ämnen som kan ge upphov till sjukdom och ohälsa.

Hälsofördelar

Korngräset med alla dess vitaminer och mineraler sägs kunna fungera positivt vid;

  • Trötthet
  • Blodbrist
  • Artros
  • Migrän
  • Akne
  • Kolesterolsänkande
  • Viktminskande
  • Lindrar matsmältningsproblem
  • Stabiliserar blodsockret
  • Verkar antiinflammatoriskt

Tips och användning

Det behövs inte så mycket av korngräspulvret, som man helst ska ta på tom mage på morgonen, det räcker med en rågad tesked till vuxna och en halv tesked till barn. Pulvret går bra att blanda i en smoothie, dryck eller mat.

Dosen kan gradvis ökas till en matsked under period på ungefär sex veckor. Känner du av detoxeffekt som huvudvärk så reducera dosen igen till den dos du tålde innan.

© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se