Facebook Pixel

Muira puama, amazonas "Styrketräd"

Muira puama, Ptychopetalum olacoides, som även kallas Marapuamam, Marapama, Potenholz eller potensträd är en sydamerikansk växtdrog från olika arter i familjen olacaceae sensu lato. Växten växer i amazonas regnskogar och har länge använts som ett allmänt stärkande medel, men framförallt har den fungerat som ett potenshöjande medel för män.

Trädet får små vita blommor som doftar jasmin. Muira puama framställs från trädets bark och används som ett afrodisiakum, men nyttjas också för att lindra gikt, magåkommor och menstruationsvärk.

Traditionell användning

Traditionellt så har befolkningen i amazonas under hundratals år använt den pulveriserade barken eller roten som en örtmedicin i te eller alkohol och är känd som “styrketrä” 

Muira puama är känd och har en lång historia att förutom hjälpa män med potensproblem även att avhjälpa många kvinnorelaterade hälsofrågor, minska stress och stimulera hjärnan.

Vad innehåller Muira Puama

Både roten och barken från trädet är mycket rik på essentiella fettsyror och vegetabiliska steroler. Den mest effektiva beståndsdelen är en alkaloid som kallas muirapuamine som studier på senare år har visat på att den även kan ha effekt för att förbättra minnet och hjärnans funktion, men även mot nervösa spänningar och trötthet.

Hälsofördelar med muira puama

  • Stimulerar libidot, som kanske är den effekt som växten är mest känd för, både hos kvinnor och män.
  • Ökar fysisk prestation och har länge använts för att öka prestationsförmågan och minska psykisk trötthet.
  • Stödjer kognitiv förmåga.
  • Minskar negativ stress, ångest och oro.
  • Lindrar olika magbesvär.
  • Mildrar menstruella problem


Biverkningar

Det finns inte tillräckligt med studier på muira puama för att kunna säga att det är biverkningsfritt.

Bör inte användas av gravida och ammande kvinnor, barn, vid hjärtsjukdomar, vid högt blodtryck


Dosering och användning

Blanda vårt muira puamapulver i smoothisar eller drick som te. Börja försiktigt men en halv tesked per dag, prova dig fram och öka dosen sakta upp till en tesked per dag.

Förvaras torrt och svalt i väl tillsluten förpackning.

 

© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se