Facebook Pixel

B-Vitamin Komplex, 60 Veg-kapslar - Thorne

319,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
K170

Basic B Complex från Thorne är ett omfattande och exklusivt B-vitaminkomplex av garanterat rena råvaror och med lättupptagliga B-vitaminer i god inbördes balans. B-vitaminer, med undantag av B12, lagras inte i kroppen och behöver därför tillföras dagligen. Thornes B-vitaminer är vattenlösliga och fria från GMO och jäst.

- Innehåller aktiva B-vitaminer för bättre biotillgänglighet
- Innehåller en optimal balans av viktiga B-vitaminer
- Basic B Complex är fritt från jäst

Observera att B-vitamin kan ändra färg när de utsätts för fuktig luft. Urin färgas gulgrönt när man äter B-vitaminer. Tas tillsammans med mat.

1 kapsel innehåller: %DRI
Tiamin (som tiamin HCl) 110 mg 10000%
Riboflavin (som riboflavin 5'-natriumfosfat) 10 mg 714%
Niacin (130 mg som nikotinamid och 10 mg som nikotinsyra) 140 mg 875%
B6-vitamin (som pyridoxal 5'-fosfat) 10 mg 714%
Folat (som L-5-metyltetrahydrofolat) 400 mcg 200%
B12-vitamin (som metylkobalamin) 400 mcg 16000%
Biotin 400 mcg 800%
Pantotensyra (som kalciumpantotenat) 110 mg 1833%
Kolin (som kolincitrat) 28 mg
L-leucin 10 mg


Övriga ingredienser : Kapsel av hydroxipropylmetylcellulosa (från barrträd), mikrokristallin cellulosa (stabiliseringsmedel), kiseldioxid (fyllnadsmedel), kalciumlaurat (kalciumsalt från fettsyra) (stabiliseringsmedel), magnesiumcitrat.

Dosering: 1 kapsel 1-3 ggr/dag (doser per burk: 60)


Förvaring: Förvaras ordentligt stängd på en sval och torr plats, oåtkomligt för barn.
Anmärkning: Dagsdosen bör ej överskridas. Kosttillskottet bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.

B-1=Tiamin: behövs bland annat för omsättningen av kohydrater, protein och fett så att muskler, nerver och hjärnan ska fungera optimalt. Tiamin reglerar aptiten och fungerar som föda till vissa tarmbakterier. Vitaminet är också mycket viktigt för optimal tillväxt för foster och barn och kan skydda vid olika former av stress. Tiamin hjälper också till med utrensningen av vissa giftiga metaller ur kroppen.

B-2=Riboflavin: är bland mycket annat nödvändigt för protein, fett och kolhydratmetabolismen och medverkar i tillväxt, reparation och sårläkning i vävnader och slemhinnor. Det är ett mycket viktigt vitamin för hud, hår och naglar och medverkar även vid antikroppsbildning, vilket är viktigt för vårt immunförsvar. Riboflavin har även antioxidativa egenskaper och behövs för bildningen av våra hormoner från binjurarna som kortikosteroider och noradrenalin.

B-3=Niacin: krävs bland annat för ämnesomsättningen av protein, fett och kolhydrater och är nödvändigt för hjärna, nerver och binjurar och förbättrar blodcirkulationen samt ger en frisk hud. Niacin stimulerar tillsammans med andra B-vitaminer produktionen av matsmältningsenzymer och saltsyra i magen. Niacin är också nödvändigt för bildandet av våra könshormoner som östrogen, progesteron och testosteron.

B-6=Pyridoxal eller pyridoxin: har bland annat en viktig roll i de enzymatiska reaktionerna i kroppen och är mycket viktigt för nedbrytandet och uppbyggandet av proteiner, nukleiner och porfyriner i kroppen. Vitaminet har en viktig roll i blodbildandet och sägs motverka depression och ansamling av vätska i kroppen. Det främjar produktionen av antikroppar och främjar vårt immunförsvar. Pyridoxin främjar även upptaget av vitamin B-12 och magnesium.

B-9=Folat, folacin eller folsyra: är bland annat mycket viktigt för proteinomsättningen, samt förebygger och botar en viss typ av blodbrist som kallas megaloblastanemi. Folsyra är ett mycket viktigt vitamin under graviditet då vitaminet har en skyddande effekt på fostret för olika missbildningar. Folsyra har en mycket viktig roll för cellförnyelsen i kroppen och är mycket viktigt för bildandet av röda och vita blodkroppar.

B-12=Kobalamin: finns naturligt enbart i produkter från djurriket och behövs bland annat för bildandet av röda blodkroppar men absorberas mycket dåligt utan närvaro av intrisic factor som finns i magsäcken. B-12 är mycket viktigt för celldelningen och deltar i syntesen av DNA och RNA. Vid brist på B-12 utvecklar man ett tillstånd som heter perniciös anemi som bland annat ger stickningar i armar och ben som symtom.

B-7=Biotin: behövs bland annat för syntesen av fetter och nedbrytningen av aminosyror och produktionen av antikroppar.  Det är även nödvändigt för bildandet av DNA, RNA och protein samt för en frisk tarmflora.

B-5=Pantotensyra: är bland annat oumbärligt för förbränning av kolhydrater och aminosyror men har sin största roll i fettomsättningen och bildandet av kolesterol samt då för alla hormoner och livsviktiga ämnen som framställs av kolesterolet. Vitaminet spelar också en viktig roll i bildandet av vita blodkroppar och antikroppar och spelar därför en stor roll i vårt immunförsvar. Det har även en mycket viktig roll i hur våra binjurar mår och behövs för en optimal funktion av dessa.

Tiamin (som Tiamin HCI), Riboflavin (som riboflavin 5'-fosfat natrium), Niacin (132 mg som niacinamid och 8 mg som niacin), vitamin B6 (som pyridoxal 5'-fosfat), Folat (som L-5-Metyltetrahydrofolat från L-5-Metyltetrahydrofolsyra, glukosaminsalt), vitamin B12 (som metylkobalamin), Biotin, Pantotensyra (som kalciumpantotenat), Kolincitrat, Hypromelloskapsel (från cellulosa), mikrokristallin cellulosa, kiseldioxid, magnesiumlaurat, kalciumlaurat.  

Mer information
Ekologisk Nej
Vitaminer Vitamin B
Meny Kategori Vitaminer & Mineraler
Varumärke Thorne
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se