B-Vitamin Komplex, 60 Veg-kapslar - Thorne

319,00 kr
I lager
Endast 3 kvar
SKU
K170

Ett B-vitaminsupplement från Thorne i vegetariska kapslar med viktiga vitaminer ur B-vitamingruppen som hjälper din kropp att fungera optimalt.

B-1=Tiamin: behövs bland annat för omsättningen av kohydrater, protein och fett så att muskler, nerver och hjärnan ska fungera optimalt. Tiamin reglerar aptiten och fungerar som föda till vissa tarmbakterier. Vitaminet är också mycket viktigt för optimal tillväxt för foster och barn och kan skydda vid olika former av stress. Tiamin hjälper också till med utrensningen av vissa giftiga metaller ur kroppen.

B-2=Riboflavin: är bland mycket annat nödvändigt för protein, fett och kolhydratmetabolismen och medverkar i tillväxt, reparation och sårläkning i vävnader och slemhinnor. Det är ett mycket viktigt vitamin för hud, hår och naglar och medverkar även vid antikroppsbildning, vilket är viktigt för vårt immunförsvar. Riboflavin har även antioxidativa egenskaper och behövs för bildningen av våra hormoner från binjurarna som kortikosteroider och noradrenalin.

B-3=Niacin: krävs bland annat för ämnesomsättningen av protein, fett och kolhydrater och är nödvändigt för hjärna, nerver och binjurar och förbättrar blodcirkulationen samt ger en frisk hud. Niacin stimulerar tillsammans med andra B-vitaminer produktionen av matsmältningsenzymer och saltsyra i magen. Niacin är också nödvändigt för bildandet av våra könshormoner som östrogen, progesteron och testosteron.

B-6=Pyridoxal eller pyridoxin: har bland annat en viktig roll i de enzymatiska reaktionerna i kroppen och är mycket viktigt för nedbrytandet och uppbyggandet av proteiner, nukleiner och porfyriner i kroppen. Vitaminet har en viktig roll i blodbildandet och sägs motverka depression och ansamling av vätska i kroppen. Det främjar produktionen av antikroppar och främjar vårt immunförsvar. Pyridoxin främjar även upptaget av vitamin B-12 och magnesium.

B-9=Folat, folacin eller folsyra: är bland annat mycket viktigt för proteinomsättningen, samt förebygger och botar en viss typ av blodbrist som kallas megaloblastanemi. Folsyra är ett mycket viktigt vitamin under graviditet då vitaminet har en skyddande effekt på fostret för olika missbildningar. Folsyra har en mycket viktig roll för cellförnyelsen i kroppen och är mycket viktigt för bildandet av röda och vita blodkroppar.

B-12=Kobalamin: finns naturligt enbart i produkter från djurriket och behövs bland annat för bildandet av röda blodkroppar men absorberas mycket dåligt utan närvaro av intrisic factor som finns i magsäcken. B-12 är mycket viktigt för celldelningen och deltar i syntesen av DNA och RNA. Vid brist på B-12 utvecklar man ett tillstånd som heter perniciös anemi som bland annat ger stickningar i armar och ben som symtom.

B-7=Biotin: behövs bland annat för syntesen av fetter och nedbrytningen av aminosyror och produktionen av antikroppar.  Det är även nödvändigt för bildandet av DNA, RNA och protein samt för en frisk tarmflora.

B-5=Pantotensyra: är bland annat oumbärligt för förbränning av kolhydrater och aminosyror men har sin största roll i fettomsättningen och bildandet av kolesterol samt då för alla hormoner och livsviktiga ämnen som framställs av kolesterolet. Vitaminet spelar också en viktig roll i bildandet av vita blodkroppar och antikroppar och spelar därför en stor roll i vårt immunförsvar. Det har även en mycket viktig roll i hur våra binjurar mår och behövs för en optimal funktion av dessa.

Tiamin (som Tiamin HCI), Riboflavin (som riboflavin 5'-fosfat natrium), Niacin (132 mg som niacinamid och 8 mg som niacin), vitamin B6 (som pyridoxal 5'-fosfat), Folat (som L-5-Metyltetrahydrofolat från L-5-Metyltetrahydrofolsyra, glukosaminsalt), vitamin B12 (som metylkobalamin), Biotin, Pantotensyra (som kalciumpantotenat), Kolincitrat, Hypromelloskapsel (från cellulosa), mikrokristallin cellulosa, kiseldioxid, magnesiumlaurat, kalciumlaurat.  

Mer information
Vitaminer Vitamin B
Varumärke Thorne
Skriv din egen recension
Du recenserar:B-Vitamin Komplex, 60 Veg-kapslar - Thorne
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se