Facebook Pixel

Bakchoklad, Mörk 70%, Ekologisk, 200g - Vivani

56,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
R22

Baka med de finaste ingredienserna. Vivanis serie av bakchoklad passar perfekt i kakor, tryfflar och andra godsaker och är en mörk choklad för bakning.

En god bakchoklad gör skillnad för att hitta rätt smak och göra ett gott bakverk. Den här bakchokladen har den bittra och söta smaken som önskas. Att den även är ekologisk gör inte saken sämre

Skillnad på bakchoklad

Skilladen i en bakchoklad börjar i produktionen. Det är en enklare produktion av chokladen där smaken är tänkt att fungera med bakverkets smaker. Vanligtvis används mycket socker i bakning vilket gör chokladen ska en bra balans som vanligtvis är lite bitter för att kompensera med det söta bakverket.

Bakchokladen är vanligtvis kakaobönor från en andra sortering och en blandning av olika kakaosorter. En bra mörk bakchoklad ska ha få ingredienser av enkla råvaror. Vanligtvis ersätts kakaosmöret för att göra chokladen billigare.

När använder man bakchoklad?

När benämningen bakchoklad används är det en chokladsort som är tänkt att användas för bakning. Det behöver inte vara en sämre choklad, men den är framtagen för att ger mer choklad för pengarna.

I bagerivärlden används vanligtvis ordet couvertyrchoklad, men då är chokladen vanligtvis i pellets eller stora bitar på flera kilo. Bakchoklad ska inte blandas ihop med den ännu billigare block eller den felaktiga benämning "blockchoklad" som finns i dagligvaruhandel. Den heter bara block för att det är inte tillräckligt med choklad i produkten

Denna bakchoklad är mörk, och finns även som vit bakchoklad.

Ingredienser: kakaomassa*, rårörsocker*, kakaosmör*.

Minst 70% kakaohalt.
*= ekologisk certifierad ingrediens.
 
Kan innehålla spår av nötter, mjölk och gluten.
Mer information
Ekologisk Ja
Varumärke Vivani
Meny Kategori Choklad
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se