Blåbärspulver, 500g - pH-balans

294,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
N64

Blåbär, vaccinium myrtillus eller bilberry på engelska och dess blad har länge använts inom folkmedicinen både mot diarrè och förstoppning. Bladen har varit en medicin mot diabetes och utvärtes har man dämpat infektioner i munhåla och i svalg med blåbäret. Blåbäret har också använts för att få förbättrad syn och mörkerseende.

Blåbär består av olika fenoler som har antioxidativa egenskaper där den största gruppen är flavonider, vilket är det färgpigment som ger bäret den blå färgen. Flavoniderna är vad man tror vara den verksamma substansen som kan skydda ögonen mot sjukdomar, som grå och grönstarr, förbättra blodcirkulationen och stabilisera ett högt blodsocker. Blåbäret innehåller även ämnen som heter tanniner som även kallas garvämnen och är det aktiva ämnet mot bland annat diarre och förstoppning. Blåbäret innehåller också C, E och B-6-vitaminer samt mineraler som kalcium, kalium, fosfor, järn och magnesium.

Att äta blåbär och blåbärspulver är ofarligt och ger inga biverkningar men diabetiker som medicinerar med insulin eller tabletter ska vara medveten om att blåbär och blåbärspulver kan sänka blodsockret och bör hålla koll på sina blodsockervärden.

Tag gärna en till två matskedar per dag som kan blandas i juice eller annan vätska.

Blåbärspulver gjort på hela bäret, fruktkött, kärnor och skal

Vitaminer:
A (retinolekvivalenter), C, E, K, folsyra (B9), karotener, B1, B2, B6, m.fl.

Vitala ämnen:
Natrium, kalcium, kalium, jod, magnesium, fosfor, zink, järn, selen, bor, m.fl.

Fettsyror:
Omega 3 och 6

Mer information
Varumärke2 pH-balans
Alla Varumärken pH-balans
Märke pH-balans
Skriv din egen recension
Du recenserar:Blåbärspulver, 500g - pH-balans
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se