Facebook Pixel

Camelinaolja, Kallpressad, Ekologisk, Svensk, 250ml

119,00 kr
I lager
Endast 9 kvar
SKU
A326

En svensk ekologisk camelinaolja som tar functional food till nästa nivå. Camelinaoljan är en allsidig olja som går att använda till mat, hälsokost, hudvård, hårdvård och för att ge djurfodret en extra boost.

Den är rik på omega 3, 6 och 9 med en naturlig höga koncentration av E-vitamin (antioxidanter) Fördelningen av omega-oljor visar att camelinaolja har mer än dubbelt så mycket omega 3 som 6 (ca 38 % omega 3, 18 % omega 6 och 14 % omega 9), en nästan perfekt balans som inte återfinns naturligt i någon annan olja.

Ge kroppen en unik koncentration av omegaoljor och ett hälsosamt näringstillskott!

Camelinaolja är också rik på E-vitamin (antioxidanter) (Not 1 ) som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress

Till huden ger E-vitaminen och omegafettsyrorna i camelinaolja en positiv effekt på huden för ökad elasticitet, mjukgörande och antiinflammatoriskt. Det gör camelinaolja väldigt lämpligt för hud- och hårvård.

Till maten ger camelinaolja en rund och nötig smak med en liten gräston. Vissa säger att smaken påminner om sommar. Ringla den över en sallad, tillsätt i dressingar och marinader, eller stek i istället för olivolja

Camelinaoljan är en populär ingrediens i många paleo-recept och veganska rätter. Den klarar upphettning till över 245 grader utan att tappa sina välgörande egenskaper .

1-2 tsk camelinaolja motsvarar dagsbehovet av omega-3. (Not 1)

Ekologisk kallpressad camelinaolja. Odlad (Tystberga) och producerad i sverige. 250 ml. Från Camelina of sweden.

Mer information
Ekologisk Ja
Varumärke Övriga varumärken
Meny Kategori Olja & Vinäger
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se