Chagapulver, vild, 125g

145,00 kr
I lager
Endast 2 kvar
SKU
E180

Skogens underbara gåva, ett pulver av vildplockad chagasvamp från Lettland.  

Chaga eller sprängsticka är en svamp som naturligt växer på björkar i det norra barrskogsbältet i norra Skandinavien, norra USA, Canada och Ryssland. I Sibirien kallas chagan “odödlighetens svamp”, ”Gåvan från Gudarna” eller ”Gåvan från Himlen”.

Chaga innehåller många olika ämnen som tillsammans ger svampen dess hälsosamma egenskaper, som fytonäringsämnen och immunaktiverande polysackarider som boostar immunförsvaret och stimulerar ett försvar i cellerna, och minskar risken för infektioner. Den innehåller betulinsyra som tas upp av björkens sav, ett aktivt ämne som sägs hjälpa mot infektioner, förbättra blodfetterna och minska plackbildning i kärlen. Betulin verkar även öka insulinkänsligheten och på så sätt minska ett förhöjt blodsocker, samt melanin som förbättrar och skyddar hår, naglar och hud.

Svampen innehåller också fytonutrienter som dämpar inflammation, aktiverar vårt immunförsvar och stärker en naturlig avgiftning i kroppen. Den innehåller även ergosterol som är en form av D-vitamin, aminosyror och spårmnen.

Positiva hälsoeffekter med chaga

* Vid hjärt och kärlsjukdom kan chaga ha en positiv effekt då det sägs att den förbättrar blodfetterna och förhindrar plackbildning i kärlen.

* Minskar risken för infektioner.

* Chaga verkar sänka blodsockret och förbättra vår insulinkänslighet. Det sägs även att chagan kan förbättra redan uppkomna “skador” av en långvarig diabetes.

* Lindrar psoriasis

* Har en blodtryckssänkande effekt.

* Kan förbättra leversjukdomar

Bra att veta innan användning

* Vid graviditet och amning finns inte tillräckligt med information om chaga för att med säkerhet kunna säga att det är riskfritt.

* Använd chaga med försiktighet om du har en autoimmun sjukdom som MS, SLE eller RA då den aktiverar immunförsvaret och kan förvärra symtom från dessa sjukdomar.

* Har du någon blödningssjukdom så undvik chaga då blödningsrisken kan öka med chaga.

*Chaga kan sänka blodsockret, så har du diabetes som du medicinerar med insulin eller tabletter, så håll koll på blodsockret! Medicinerna kan behöva justeras till lägre dos om du använder chaga.

* Vid kirurgi ska du sluta ta chaga två veckor innan planerad operation, på grund av den blodförtunnande effekten chaga har.

Pulver av vildplockad chagasvamp

Skriv din egen recension
Du recenserar:Chagapulver, vild, 125g
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se