Dadlar, Extra stora, 250g - North & South

78,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
X96

Dadlar är mycket näringsrika, de innehåller rikligt med C och A-vitamin, flera B-vitaminer, kalcium och järn. De innehåller också mycket fibrer. De här dadlarna är av en extra fin kvalitet som kallas Medijool. De är mycket stora och otroligt saftiga och goda. En riktig delikatess!

Dadelpalmen har odlats i tusentals år och trivs enbart i områden med torrt, varmt ökenklimat. Trädet tål endast små mängder regn då fukt inte är bra för pollineringen av blommorna. För att frukterna skall bli väl utvecklade och stora med hög kvalitet krävs en medeltemperatur av minst 30⁰C.

Dessa dadlar kommer från småbönder i Palestina. Bönderna säljer dadlarna till ett palestinskt företag vars 45 anställda kontrollerar kvalitén, förpackar och skickar dadlarna till oss. Att vara palestinsk bonde är inte lätt. Konflikten mellan Palestina och Israel gör det svårt att bedriva ett levande och hållbart jordbruk.

Osämjan i landet leder till outvecklad infrastruktur med många avstängda vägar, tidsödande gränskontroller sk. ”checkpoints”, trakasserier med förstörda odlingar, konflikter med bosättare och militär samt svårigheter att få tillstånd att t.ex bygga lagerlokaler och reparera brunnar. Även bristen på tillgång till vatten är ett stort problem. När du som kund köper dessa dadlar bidrar du till att palestinska bönders rättigheter och ekonomi stärks.

Hela dadlar. Premium. 250 gram.

Mer information
Alla Varumärken North & South Fair Trade
Märke North & South Fair Trade
Skriv din egen recension
Du recenserar:Dadlar, Extra stora, 250g - North & South
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se