Dinkel, hel, 700g - Saltå kvarn

39,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
N82

Hel dinkel framställs genom att det hårda ytterskalet, spelten, skalas bort. Hel dinkel är en fullkornsprodukt med både kli och grodd kvar, vilket gör den rik på nyttiga fibrer och mineraler. Hel dinkel är gott kokt som i ris eller i sallad. Du kan också använda kokt dinkel i bröd. Om du har en egen sädeskvarn kan du mala ditt eget fullkornsmjöl.

Hel dinkel kommer från Saltå Kvarn som sedan sin start 1964 malt mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Jordbruket som prudukten kommer från tillåter inte konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att du känner smakken av det naturen ger dig -och inget annat!

Om du vill baka med hel dinkel så koka enligt grundreceptet men uteslut saltet.

Grundrecept kokt Dinkel 2 portioner.
Hel dinkel 1 dl
Vatten ca 2,5dl
(Lite salt)

Sköj dineln och blötlägg i vatten i ca 8 timmar innan användning. Koka i blötläggningsvattnet i ca 1 timme på svag värme undder lock. (Salta mot slutet av koktiden). Låt gärna stå och eftersvälla en stund i kastrullen med locket på.

Kokt dinkel kan förvaras i kylskåp 4-5 dagar och går även utmärkt att frysa.

Saltåkvarn hemsida kan du hitta fler recept.

Biodynamisk skalad hel dinkel.

Mer information
Alla Varumärken Saltåkvarn
Märke Saltåkvarn
Skriv din egen recension
Du recenserar:Dinkel, hel, 700g - Saltå kvarn
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se