Facebook Pixel

Ekologiska gojibär, 250g - Spireco

Special Price 96,75 kr Normal Pris 129,00 kr
I lager
SKU
D136

Gojibär, en populär liten röd frukt som påminner om små chilifrukter. Gojibär är däremot inte släktad med chili, den är släkt med tomaten. Gojibärets starka röda färg är på grund av dess höga halter av karotenoider, samma som tomaten.

Kinesiskt odlade gojibär har i tusentals år använts inom läkekonsten i Kina och idag är regionen Ningxia den största producenten av frukten. Bäret innehåller många nyttiga ämnen såsom antioxidanter, mineraler och vitaminer.

Våra ekologiska gojibär kommer från "goji bältet" i Ningxia (Kina) som kanske är det mest gynnsamt platsen för gojibär att växa. Där är jorden alkalisk, mycket bördig och temperaturerna varierar vilket resulterar i den bästa och största gojibären.

Näringsvärde per 100 gram
Energi 380 kcal
Fett 1,8 g
- Mättade fettsyror 0,2 g
- Omättade fettsyror 0,3 g
- Fleromättade fettsyror 0,8 g
Kolhydrater 64,4 g
- Varav sockerarter 54,6 g
Kostfibrer 4,8 g
Protein 14,1 g

Gojibär ska ätas för att ge näring till kroppen, det är utmärkt källa till anti-oxidanter, vitaminer, mineraler och karotenoider. ät det dagligen för att fylla på med depåerna, ge huden en boost, fylla ut kosten med en fettfri och fiberrik frukt som även är god.  

En av de mer intressant ämnena som ekologiska gojibär innehåller är zeaxantin som har funktionen att skydda ögats celler. Det är också en frukt med komplexa kolhydrater vilket gör att blodsockernivåerna håller sig mer jämn när bären konsumeras.  

Hälsofördelar av gojibär

  • Bra med vitaminer och mineraler
  • Innehåller mycket anti-oxidanter
  • Karotenoider är bra för huden

Användning

Ca: 30 gram är rekommenderat att äta per dag. Det kan varieras efter person och om man själv vill äta mer.

Det är vanligt att äta det till frukost tillsammans med flingor eller strö över fil / yoghurt. Mixa det i en smoothie eller äta det som snacks / mellanmål.

Ekologiska gojibär. 250 gram.

Mer information
Meny Kategori Naturligt Kosttillskott
Varumärke Spireco
Skriv din egen recension
Du recenserar:Ekologiska gojibär, 250g - Spireco
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se