Facebook Pixel

Gojibär, Ekologiska, 500g - Spireco

249,00 kr
I lager
Endast 9 kvar
SKU
A512

Gojibär, lycium barbarum, eller bocktörne är en växt som ingår i familjen nattskatteväxter eller solaninsläktet och är släkt med bland annat potatis, tomater och aubergine. Busken får ljust röda eller orangea bär och odlas vanligen i de norra, centrala och västra delarna av Kina och har länge där använts inom traditionell kinesisk medicin, där man använder både blad, bär och rot.

Gojibär räknas till den relativt nya kategorin superfoods och har rikligt med nyttiga näringsämnen i sig som massor med antioxidanter och mineraler, som järn, kalcium, zink och selen, otaliga spårämnen och massor med aminosyror, varav sju essentiella. Proteininnehållet är högt med cirka 10 till 14 procent. Goji innehåller också det ögonbefrämjande ämnet zeaxanthin och väldigt höga halter av betakaroten, C-vitamin och E-vitamin. Bäret innehåller också betasistosterol som sägs sänka kolesterol, solaventivon som är kraftigt antibakteriellt och polysackarider som anses ta död på virus och bakterier. Bärets blå-röda färg är naturliga antioxidanter som kan skydda kroppens celler mot oxidativ stress och skada. Gojibäret innehåller även en stärkelse i form av en polysackarid som anses gynna immunförsvaret och minska trötthet vid vistelse på hög höjd. Bäret innehåller A.vitamin som också det gynnar immunförsvaret, förbättrar läkningen av hudskador och bidrar till ett bra mörkerseende.

Gojibäret sägs . . .

* stärka immunförsvaret.

* förhindra ett tidigt åldrande.

* öka sexlusten.

* förbättra blodcirkulationen.

* öka ämnesomsättningen.

* sänka blodsockret.

* sänka blodtrycket.

Varning och försiktighet

* Det finns belägg för att pollenallergiker bör vara försiktig med gojibär.

* Gojibär i större mängder kan orsaka en solkänslig hud utslag vid solexponering.

* Bären är rika på oxalat, ett ämne vilket de med njursjukdom bör vara försiktig med.

* Vid medicinering med Waran.

* Vid medicinering med diabetesmedicin

* Vid medicinering med blodtrycksmedicin

Användning

Rekommenderad mängd gojibär av hög kvalitet är cirka 15 till 30 gram per dag, vilket kan varieras efter person.

ät dem som de är, som snacks eller använd bären som ingrediens i matlagning. Det är vanligt att äta bären till frukost tillsammans med flingor eller strö dem över fil eller yoghurt. Man kan mixa gojibäret i en smoothie eller äta de som mellanmål.

Mer information
Meny Kategori Naturligt Kosttillskott
Varumärke Spireco
Skriv din egen recension
Du recenserar:Gojibär, Ekologiska, 500g - Spireco
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se