Facebook Pixel

Gurkmeja Ekologisk 1kg - Spireco

Special Price 239,00 kr Normal Pris 249,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
A499

Denna nyttiga krydda har använts i många herrans år och härstammar från Sydostasien. Många förknippar förmodligen pulvret med Indien som faktiskt är den största producenten. Dock är den också populär att odla i bland annat Australien, Kina och Iran.

Du känner igen gurkmeja genom att den påminner en hel del om ingefära och är således en liten knubbig rot. Det är inte så konstigt med tanke på att de tillhör samma växtfamilj. Dess gula färg används inom flera olika områden både i köket och utanför. Bland annat är det denna krydda som adderas till curry för att det ska bli solskensgult och det används också i senap. Själva färgen som pulvret har beror på curcuminoider. Kryddan återfinns även inom industrin som råvara för färgämnen när till exempel läder, papper och trä ska färgas. 

Och i och med att detta räknas som en av de absolut nyttigaste kryddorna som existerar i världen så har bland annat den asiatiska kulturen utnyttjat dess hälsosamma egenskaper. Nu verkar även den västerländska världen bli allt mer medveten om detta. 

Glöm inte svartpeppar! Svartpeppar fungerar som en boost när du äter gurkmeja. Anledningen är att svartpeppar innehåller piperine, det är ämnet som ger den peppriga smaken och något levern tar hand om för curcumin som är det aktiva ämnet i gurkmeja.

Här kan du beställa ekologisk mald svartpeppar. 

Gurkmeja är en mångsidig krydda som inte bara sätter färg på maten! Den härliga nyansen av orange kommer från curcuminoider som även sägs vara det hälsosamma ämnet i kryddan.

I öst har gurkmejan använts av människor i tusentals år. Tro det eller ej men gurkmeja är även besläktad med ingefäran.
Blanda i maten eller ta gurkmeja som tillskott. Gurkmeja shots är ett alternativ, att blanda det med kokosolja är också ett bra sätt att äta gurkmeja. 
Tänker du använda gurkmeja för hälsan är en bra början att äta 1 msk om dagen.

Ekologisk gurkmeja. Ursprung: Indien. 1 kg. Curcumin 48g / 1000g = 4.8%

Mer information
Varumärke Spireco
Skriv din egen recension
Du recenserar:Gurkmeja Ekologisk 1kg - Spireco
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se