Facebook Pixel

Hälsingesåpa, Äkta Såpa, 2,5 liter

Special Price 199,00 kr Normal Pris 219,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
A421

Hälsingesåpa, en äkta såpa från tallolja.

Effektiv, skonsam, dryg, frisk doft och miljövänlig. Tillverkad av ren tallolja. Gör som förr i tiden, använd såpa till allrengöring i hemmet!

Normaldosering: 0,5 dl/10 liter vatten.
Grovrengöring: öka doseringen och låt verka en stund.

Trall/altaner. Bästa metoden!  Skura bort smuts med såpa i hetvatten, gärna hård borste längs med plankan/fibrerna, kör ca 0.5 dl såpa till 5L vatten, lite beroende på hur gammal smutsigt det är, fortsätt till det är så rent det går att få, skölj av med kallvatten, låt torka. Sedan efterbehandlar du med samma inblandning som ovan, dvs ca 0.5 dl såpa till 5L  KALLVATTEN , lägg på med mjukborste eller svabb utan att skrubba och därmed skapa lödder/bubblor, låt torka in, känns ytan torr, fortsätt med denna process tills ytan inte suger upp mer, antalgånger beror på hur gammal trallen är,  har den varit under tak, väderläge mm kan vara allt från 1 till 6 gånger. Undersäsongen är det bara att vid behov (om man spiller saker eller om det kommer mycket pollen mm ) är det bara att svabba av med samma blandning med ljummet eller kallt vatten.

Såpan kan även användas till: Bil och båttvätt, handrengöring, fotbad, fläckborttagning, mattvätt, tovning av ull, skadeinsekter på växter, ursprungsbehandling av trägold m.m.

Hälsingesåpa är betydligt fetare än vanlig såpa och lämpar sig därför till ursprungsbehandling av t.ex. trägolv. Det går inte att göra med vanlig såpa. Eftersom såpan är fetare blir den också 3 ggr drygare när man använder den till vanlig rengöring i hemmet

Innehåller inga tillsatser, syntetiska tensider, vattenavhärdare, färg eller konserveringsmedel.

Såpan finns även i större 5 L förpackning och mindre  1L förpackning. samt  0.5L förpackning

Försåpad tallolja. 2.5 liter

Läs mer om hur du kan använda såpa i vår artikel: Såpa och dess användningsområden

Mer information
Ekologisk Nej
Meny Kategori Hygien
Varumärke Hälsingesåpa
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se