Facebook Pixel

Hampafrön, Skalade, Ekologiska, 500g - Spireco

199,00 kr
I lager
Endast 7 kvar
SKU
A511

Hampa, cannabis sativa, är en tålig och snabbväxande ettårig ört med flikiga blad. Hampa är en av de äldsta och mest härdiga kulturväxterna och kan växa på näringsfattiga jordar i de flesta klimatzoner på höjder upp till 3000 meter.

Hampafrön har ett fantastiskt näringsinnehåll och innehåller upp till 30 procent protein, massor med omega 3 och 6, vitaminer och mineraler som magnesium, zink, järn, kalium, fosfor och kalcium. Hampafrön innehåller alla 20 aminosyror, inklusive de 9 som är essentiella och som vår kropp inte kan producera. De har en hög proteinhalt, på cirka 30 gram per 100 gram och är en bra vegetarisk proteinkälla som anses lättsmälta.

Att äta hampafrön kan stärka immunförsvaret och kan vara till hjälp för människor med dåligt immunförsvar..

Hampafrön innehåller stor mängd essentiella fettsyror och en bra balans mellan omega-3 och omega-6 som är bra för hjärt och kärlhälsan.

är en rik källa till fytonäringsämnen som motverkar oxidativ stress och skyddar ditt immunförsvar, hjärta, kärl, hud och celler.

Hampafrön innehåller även fytosteroler som sägs sänka det “onda” kolesterolet och därmed främjar för en bra hälsa i blodkärl och hjärta.

Dosering

Den rekommenderade dosen skalade hampafrön är två matskedar per dag som kan blandas i sallader, i gröt, eller yoghurt. Fröna passar bra som bara ett snacks eller att blanda i dipsåser, dressingar eller bröd.

 Ekologiska skalade hampafrön. 500 gram

Mer information
Meny Kategori Naturligt Kosttillskott
Varumärke Spireco
Skriv din egen recension
Du recenserar:Hampafrön, Skalade, Ekologiska, 500g - Spireco
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se