Din kundvagn är tom Totalt 0 kr Visa/Ändra Ändra i kundvagnen
  Till kassan Till kassan
 

100 år av utveckling och miljö

Utan mat, vätska och luft så dör vi. Men vad händer om kvaliten på dessa saker successivt förändras eller försämras?

  • För 100 år sedan var man tvungen att mjölka kon för att få ett glas mjölk och laga maten själv om man ville äta – idag är fabrikstillverkad mat vanligt, och många rätter innehåller kemiska tillsatser.
  • För 100 år sedan var socker en lyx som några få kunde avnjuta – idag står socker för 15-25% av det dagliga intaget av kalorier, och socker finns i de flesta fabrikstillverkade rätter.
  • För 200 år sedan lagades inte tänderna med amalgam – men under flera decennier på 1900-talet användes det flitigt. Kvicksilvret i amalgam ligger kvar i tänder eller i vävnader som hjärnan och tarmen.
  • För 100 år sedan var bilar en raritet – i dag "måste" varje familj äga en bil, om inte två, som sprider avgaser och förbrukar olja och bensin.
  • För 100 år sedan odlade man utan bekämpningsmedel – idag sprids tonvis av kemikalier årligen på våra åkrar för att så småningom hamna i grundvattnet och påverka vår miljö.

Dessa förändringar är endast några av de tusentals som påverkar kvaliten på luft, vatten och näringskällor. Människan har sällan fått gå igenom så många förändringar som under de senaste hundra åren. Kroppen skapades inte för att existera i en stressfylld och förorenad värld. Vi har tydligen blivit miljöstationer trots att kroppen inte är utrustad för detta. Kan detta ske utan att vi påverkas fysiskt och psykiskt?


Källa kring amalgan och kvicksilver
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0013935118300847?via%3Dihub

Dela informationen:

Prenumerera på dessa artiklar genom vårt nyhetsbrev!

E-post
 

Tillbaks till artikellistan