Din kundvagn är tom Totalt 0 kr Visa/Ändra Ändra i kundvagnen
  Till kassan Till kassan
 

Camu camu som pulver

Camu Camu, ett nyttigt stöd

Camu camu pulver kommer från en rödlila frukt och är ett utav världens mest C-vitaminrika källor, de innehåller 60 ggr så mycket C-vitamin som en apelsin.

Men denna fantstiska frukt innehåller mer än bara c-vitaminer, de är även en bra källa till kalcium, kalium, järn, niacin, fosfor, riboflavin och beta-karoten. Camu camus smak kan man beskriva som en syrlig citrussmak.

Hur hjälper det kroppen?

Traditionellt sett så har camu camu använts av människor i regnskogen för att stödja upp immunförsvaret, förhindra virusinfektion och för att lättare kunna hantera stress och ångest. Detta fungerar det fortfarande till, bland annat tack vare dess höga halt av c-vitamin.

Camu camu bidrar även till att stödja tandköttet, ögonen, huden och funktioner i hjärnan och hjärtat. Vidare så bidrar även c-vitamin till att bygga upp kollagen i bindväven, underlättar sårläkning, skyddar och avlägsnar tungmetaller ur kroppen.

 

Dosering och användning

Den rekommenderade doseringen för camu camu pulver är 1 tsk, som kan intas 1-2 gånger per dag. Camu camu pulver kan blandas direkt med vatten men är gott att blanda ner i kokosvatten, smoothie eller juice. Det går även bra att blanda ner pulver i efterrätter.

Köp camu camu pulver här

Camu camu pulver från Sprieco är ett prisvärt premiumpulver med flera ekologiska certifieringar. Det är också helt raw för bästa näring.

Läs mer och beställ här

 

 

 

Dela informationen:

Prenumerera på dessa artiklar genom vårt nyhetsbrev!

E-post
 

Tillbaks till artikellistan