Din kundvagn är tom Totalt 0 kr Visa/Ändra Ändra i kundvagnen
  Till kassan Till kassan
 

Kalka din kropp!

Vissa födoämnen t.ex. kött, fisk, ägg, vit ost och alla sädesslag samt kaffe är syrabildande. Andra är basbildande som de flesta råa grönsaker, råsafter , gröna blad, potatis, rotfrukter samt fukt och bär. Men det finns också grönsaker som är syrabildande t.ex. brysselkål, sparris, ärtor, bönor, linser och soyabönor.

För att hålla en god balans i kroppen bör man dagligen äta sju gånger så mycket basbildande som syrabildande kost. Kroppens funktion är starkt beroende av att ph-värdet håller sig inom lämpliga gränser. Om syratillförseln är alltför stor, lagras syraöverskottet i kroppen. Denna upplagring sker i bindväv, skelett och inuti celler. En kronisk översyrning kan framkalla störningar såsom stelhet, smärttillstånd och andra åkommor, dessutom ansträngs njurarna.

Människan är som en vandrande sjö (70 % vatten) som inte mår bra av försurning. Vi kalkar kor, grisar, sjöar, gräsmattor, skogar mm. men kalkar inte den som är mest försurad, oss själva. Vi behöver ca 40 g protein per dag men stoppar oftast i oss 2-3 gånger mer. För mycket protein är syrabildande, även tobak, syntetiska vitaminer, syntetiska mineralblandningar, öl, vin, sprit, kakao och vitt socker.

Några försurningsskador: benskörhet, allergi, stelhet, karies, retlighet, grå ögonvitor, myalgi, värk, åderförfettning, artrit. En del sjukdomar är psykiskt betingade andra fysiskt. I dag blir många psykiskt sjuka på grund av en nedsatt fysik en avmineraliserad samt försurad kropp.

Du kan med hjälp av lackmuspapper mäta ditt pH-värde i kroppen. Att mäta pH-t i morgonurin samt i morgonsaliv är en skaplig indikator. I webbutiken kan du köpa ett färdigt pH-test som du använder under 7 dagar.

I webbutiken hittar du både pH-test och kalk

Dela informationen:

Prenumerera på dessa artiklar genom vårt nyhetsbrev!

E-post
 

Tillbaks till artikellistan