Din kundvagn är tom Totalt 0 kr Visa/Ändra Ändra i kundvagnen
  Till kassan Till kassan
 

Mindre näring i grönsaker och frukt

Engelsk forskning har jämfört näringsinnehållet i dagens mat med den som fanns 1940. Undersökningen visar att grönsaker har i snitt förlorat hälften av sitt innehåll av natrium och kalium samt 76% av järninnehållet. Samma gäller frukt där järn-, koppar- och zinkhalten har sjunkit med upp till 27 procent.

Forskningen har utförts av mineralog David Thomas som också får stöd av en annan studie där man hittat negativa förändringar i 20 frukter och 20 grönsaker. David Thomas understryker dock att grönsaker och frukt är betydligt mycket bättre att äta än halv- och helfabrikat. Men han varnar för att en fortsatt minskning av näringsinnehållet i maten och ökning av sockerhalten kommer att bli ett stort problem.

Några små tips till dej och din kropp:

Undvik:
Mat med socker
Negativ stress
Att trycka ned dina känslor

Lägg till i kosten:
Omega-3-fettsyror
Rikligt med gröna och färgglada grönsaker, frukt, bär och lök
Kallpressad oliv- och rapsolja

Lägg till i vardagen:
Sömn och vila, gärna meditation
Värme
Ljus
Beröring
Motion

Källa: www.ehdin.com

Dela informationen:

Prenumerera på dessa artiklar genom vårt nyhetsbrev!

E-post
 

Tillbaks till artikellistan