Kakaomassa (chokladknappar), Osötade, Eko, 300g

109,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
A48

Kakaomassa som chokladknappar, är 100% choklad helt utan socker. En ren kakaomassa, även kallat kakaopasta eller kakaolikör är toppen när du vill ha chokladsmak men undvika socker.

När man tillverkar choklad börjar man med att krossa och mala kakaobönor. Kakaomassa är de finmalda bönorna innan socker tillsätts för nästa steg i tillverkningen. En kakaomassa ska bestå av hela kakaobönor som krossas till kakaonibs, eventuellt kan lite kakaosmör tillsättas för att hjälpa till när kakaomassan ska bli finmald. Ska man tillverka kakaopulver är det även i detta steg man pressar ur kakaosmöret från kakaomassan.

Kvalitén på kakaomassan kommer från kakao-sorten, behandlingen och kvalitén av kakaobönan. Denna kakaomassa kommer från criollo-bönan som anses vara den botaniskt renaste kakaobönan, eller rättare sagt, den är minst korsbefruktad och innehåller ett rent choklad-dna.  

Chokladens hälsoegenskaper finns det mycket att skriva om. Kakaomassa innehåller över 300 olika näringsämnen som gör chokladen unik och till den goda, uppskattade föda gärna äter. Den är full av antioxidanter, vitaminer, mineraler och flavanoider som förutom smaken inte gör saken sämre ur ett hälsoperspektiv

Användning

Det finns ingen riktig gräns för hur mycket du kan äta. Några knappar av kakaomassa som dom är, gör att man snabbt blir väldigt nöjd. Det är vanligt att de används i bakning, som smaksättning i egen superfood snacks (t.ex. dadel-bollar) eller för att blanda ut en söt choklad.  

Kakaomassa från criollobönor. Ursprung peru. 300 gram.

Mer information
Varumärke Spireco
Skriv din egen recension
Du recenserar:Kakaomassa (chokladknappar), Osötade, Eko, 300g
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se