Kelp, Jod, 150mcg, 100 tab

71 kr
Tillfälligt slut
SKU
L103

Tabletter av kelp med 150 mikrogram jod i vardera, varav 35 mikrogram är tillsatt kaliumjod, vilket tillsammans motsvarar 100 procent av det rekommenderade dagliga intaget av jod. Kelp är en mycket näringsrik tång från havet som innehåller mängder med vitaminer, mineraler och spårämnen. 

Jod är ett mineral som naturligt finns i berggrunden, men halten varierar kraftigt mellan olika geografiska områden. Kroppens alla celler behöver jod för att fungera optimalt men har som sin viktigaste uppgift att ansvara för produktionen av kroppens alla hormoner. De viktigaste hormonerna jod ansvarar för är sköldkörtelhormonerna, vilka styr vår ämnesomsättning. Struma eller en underfunktion på sköldkörteln kan förebyggas med regelbundet intag av jod. Av den anledningen är många av våra bordssalt berikade med jod.

Jod har även bakteriedödande egenskaper och spelar en viktig roll i immunförsvaret genom att det stödjer bakteriedödande egenskaper hos vissa vita blodkroppar. Jod sägs också kunna skydda mot vissa autoimmuna sjukdomar och verkar även slemlösande i andningsvägarna.

Dosering: 1 Tablett dagligen till mat.

En tablett innehåller: Jod, 150mcg,  100 % av RDI

Kelp, Jod, Kalciumfosfat, Cellulosa, Veg. stearinsyra, Croscarmellose sodium, (modifierad cellulosa, Polythylene glycol, Veg. Magnesiumstearat, Kiseldioxid

Mer information
Varumärke Övrigt
Skriv din egen recension
Du recenserar:Kelp, Jod, 150mcg, 100 tab
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 06660 - 855 20 | info@grongava.se