Facebook Pixel

Mandel, Eko, Raw, Spanien, 500g - Mother Earth

166,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
E177

Härliga ekologiska mandlar från Spanien som är naturligt näringsrika.

Mandel, prunus dulcis är ett träd inom plommonsläktet och rosväxtfamiljen. På trädet växer stenfrukter som inuti kärnan har ett frö, vilket är mandeln. Trädet kan bli åtta meter högt och blommar från februari till mars med vita till vitrosa blommor. Mandelträdet är släkt med persikan men har kala blad och en torr frukt till skillnad från persikan, men är lika luden. När frukten mognar efter sju månader torkar den ihop och öppnar sig och fröet, eller mandeln kan falla till marken.

Sötmandeln är en av de mera populära nötterna och är ett nyttigt alternativ till godis, chips och andra “onyttigheter”, men används också till att göra mandelmjöl och mandelmjölk av. Förutom att mandeln är mycket god och kan användas både i matlagning, i bak, i efterrätter och i musli så är de också en utmärkt källa till nyttiga fetter, mineraler, som kalcium, järn och zink, men även E-vitamin. Mandel är också en bra källa till protein som ligger på cirka 22 procent.

Zink är mycket viktigt för kroppens reglering av hormoner och för immunförsvaret Fettsyrorna i mandel sägs vara bra för hjärta och kärl och ger bättre kolesterolvärden som kan skydda hjärtat. E-vitamin är en kraftfull antioxidant som hjälper immunförsvaret att skydda dig mot olika infektioner. Mandeln sägs också förebygga benskörhet, med sitt rika innehåll på kalcium.

Tips

Prova att själv göra eget mandelmjöl, mandeldryck eller mandelsmör av dessa ekologiska mandlar.

Mer information
Ekologisk Ja
Varumärke Mother Earth
Meny Kategori Nötter & Frön
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se