Facebook Pixel

Mandelolja, ekologisk, 250 ml - Emile Noel

229,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
M88

En kallpressad ekologisk mandelolja från Emile Noel med höga halter Omega-9 passar mycket bra som en hudolja då den har en förmåga att göra huden mjuk och jämn. Har du en känslig hy som lätt blir irriterad av vanliga hudprodukter kan mandelolja vara ett bra alternativ. Torr och flagnande hud kan efter en behandling med mandelolja återfå sin elasticitet och normala fuktbalans igen.

På en solbränd hud kan mandeloljan minska hudrodnaden då den innehåller massor av näring som gör huden frisk och stark. Att massera huden med oljan kan öka öka blodcirkulationen och toxiner har lättare att försvinna.

Mandelolja innehåller också D-vitamin, ett vitamin som många här i norden lider brist på som förebygger infektioner och inflammationer i huden samt hjälper till att reparera skadad hud.

Mandeloljan har länge använts som hudolja och är känd för att mjuka upp sårskorpor efter till exempel eksem och är en utmärkt olja att lösa upp smink med eller klister på huden efter plåster. Mandelolja passar även bra som massageolja då den absorberas ganska långsamt av huden och händerna glider bra men kan med fördel blandas med en tunnare olja så att det blir mindre klibbigt. Mandelolja kan man också blanda i en badolja.

Mandeloljan passar också mycket bra som hårolja och oljeinpackning av håret och gör håret glansigare och fylligare, den sägs även skynda på hårtillväxten och förebygga håravfall.

Oljan som smakar milt av mandel passar bra som bas i en salladsdressing eller att woka i.

Ekologisk mandelolja. 250 ml.

Mer information
Ekologisk Ja
Varumärke Emile Noël
Meny Kategori Olja & Vinäger
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se