Facebook Pixel

Original Beans Beni Wild Harvest 66%

63,00 kr
I lager
Endast 6 kvar
SKU
K411

Delikat ton av blommig honung, aprikos och jasminte.

Beni Wild Harvest Pellets 66% är mörka choklad från handplockade vildväxta kakaoträd på Forest Islands i Beni Savannah i Bolivias Amazon.

58% vild & 42% ekologisk

Original Beans samarbetar med familjer som har riktigt små plantage och tar hand om den vilda kakaon i olika delar av världen. Vissa familjer fraktar kakaobönorna genom regnskogen, på egenbyggda träbåtar, långa vandringar och med hjälp av t.ex. åsnor. Allt detta för att visa hur den riktiga vilda kakaobönan smakar.

One bar – One Tree: För varje chokladkaka som säljs planteras ett nytt träd i regnskogen.

Original Beans har deltagit aktivt i bevarandet av denna sällsynta källan till 100% vild kakao under flera år. Nu har genetisk forskning visat att denna “ursprungliga bönan” är en distinkt endemisk sort, genetiskt oberoende av alla kända kakaobönor. Utomordentligt växer kakaon på “kakao öar” som går tillbaka till en pre-Columbian civilisation. Under regnperioden går expertsamlare från flera inhemska stammar ut, flera veckor i taget, i kanoter för att samla de vilda kakaobönorna på platser bara de känner till. De vilda kakaobönorna är så små att de kräver särskilt modifierad rostning.

Förpackningen är tillverkad av trä, vilket gör att du kan kompostera den.
Hjälp till att ta hand om miljön.

Ingredienser
Kakaomassa från vilda kakaobönor, rårörsocker, kakaosmör.

Kan innehålla spår av mjölk, mandel och jordnötter

Kakaobönorna kommer från Bolivia

Mer information
Varumärke Original Beans
Ekologisk Ja
Meny Kategori Choklad
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se