Quinoa, Kunglig, Ekologisk, 500g - Spireco

89,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
A59

Quinoa (uttalas “Keen-Wah”) har odlats i Sydamerika i tusentals år. Under perioden då inkariket existerade var det en viktig gröda och tros vara helig där den även kallas "modern av alla kärnor".

Precis som fint vin där vissa regioner producerar bättre druvor än andra gäller samma med quinoa som odlas i Bolivia. Kunglig quinoa är den högsta kvaliteten av quinoa i världen.

Bolivia har stora variationer i deras väderförhållanden och en intensiv säsongs, vilket gör denna gröda oerhört tålig. Resultatet, ett större, rundare frö, som smakar nötigare och blir fluffigare än någon annan quinoasort.

Quinoa är ett frö

Quinoa blandas ofta ihop med spannmål. Men det är ett frö, som används och äts på ett liknande sätt som korn. Det är mycket högt innehåll av fibrer och protein. I själva verket innehåller den alla essentiella aminosyror vi behöver, vilket gör den till en utmärkt källa för växtprotein.

Använd som alternativ till till potatis, ris eller pasta. Passar bra till sallad och soppa eller som bas i vegetariska biffar. Kokas i ca 15-20 min.

Ekologisk kunglig quinoa

Mer information
Varumärke Spireco
Skriv din egen recension
Du recenserar:Quinoa, Kunglig, Ekologisk, 500g - Spireco
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se