Teffmjöl, Glutenfritt, Ljust, Ekologiskt, 400g - Biofood
Teff är ett etiopiskt glutenfritt sädesslag med högt näringsvärde. Teffmjöl framställs genom frön som tröskas och sedan mals till mjöl. I Etiopien används teffmjöl traditionellt till det surdegsjästa brödet injera, som är ett pannkaksliknande tunnbröd.
Förutom att teffmjöl är berikat med protein och fibrer innehåller det även kalcium som är ett betydelsefullt näringsämne för benmärg och skelett. Kolhydraterna i mjölet absorberas långsamt av kroppen som gör att blodsockret kan hållas på en jämn nivå.
Teffmjöl har en nötaktig smak som ger en extra vidd på matlagningen. Passar bra att använda till gröt och bakning.
För att baka injera behöver du:
¼ paket jäst
6 dl teffmjöl
1 msk havssalt
5 dl ljummet vatten
+ ca 1 dl vatten att späda med före gräddningen
Så här gör du:
1. Lös upp jästen i lite av vattnet
2. Vispa ihop en tunn smet utan klumpar av vatten, mjöl, salt och jäst.
3. Jäs i rumstemperatur till surdeg under lock i 2 dygn,
4. Späd med ca 1 dl ljummet vatten tills konsistensen liknar pannkakssmet
5. Grädda bröd i en ganska het stekpanna, snabbt utan att vända sida.
Brödet ska stelna på ovansidan och inte få färg. De färdiggräddade bröden läggs ut på en handduk för att undvika att de klibbar ihop. Servera gärna till grytor och röror.
Näringsvärde per 100g
Energi 1478 kJ/ 350 kcal
Fett 2,9 g
varav mättat fett 0,72 g
Kolhydrat 67,7 g
varav sockerarter 1,44 g
Fibrer 7,1 g
Protein 9,6 g
Salt 1,87 g
Teffmjöl*
* = Ekologiskt certifierad ingrediens
Kan innehålla spår av val-, hassel-, pekan-, para-, cashew-, makadamia-, pistage- och jordnötter, mandel, sesam, lupin och soja.
Ekologisk | Ja |
---|---|
Varumärke | Biofood |
Meny Kategori | Bakning |