Teffmjöl, Mörkt, Glutenfritt, Ekologiskt, 400g

66,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
Z54

Ett mörkt, ekologiskt och glutenfritt teffmjöl. Används till mat och bakning.

Teff är ett etiopiskt glutenfritt sädesslag med högt näringsvärde. Teffmjöl framställs genom frön som tröskas och sedan mals till mjöl. I Etiopien används teffmjöl traditionellt till det surdegsjästa brödet injera, som är ett pannkaksliknande tunnbröd.

Förutom att teffmjöl är berikat med protein och fibrer innehåller det även kalcium som är ett betydelsefullt näringsämne för benmärg och skelett. Kolhydraterna i mjölet absorberas långsamt av kroppen som gör att blodsockret kan hållas på en jämn nivå.

Användning:
Teffmjöl har en nötaktig smak som ger en extra vidd på matlagningen. Passar bra till gröt och bakning.

Även ljust teffmjöl finns, samt många andra glutenfria mjöler.

Teffmjöl*. 400 g. 

* = Ekologiskt certifierad ingrediens.

Kan innehålla spår av val-, hassel-, pekan-, para-, cashew-, makadamia-, pistage- och jordnötter, mandel, sesam, lupin och soja. 

Mer information
Varumärke Grön Gåva
Märke Biofood
Skriv din egen recension
Du recenserar:Teffmjöl, Mörkt, Glutenfritt, Ekologiskt, 400g
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 06660 - 855 20 | info@grongava.se