Facebook Pixel

Tranbärspulver, Ekologiskt, 125g - Spireco

99,00 kr
I lager
Endast 6 kvar
SKU
E52

Det röd lilla kraftfulla bäret tranbär är en ljungväxt i blåbärssläktet som växer lågt på myrar i form av ett krypande ris med rödbruna stammar och tjocka vintergröna blad. Bäret är lite större än lingon och är bl.a. rik på c-vitamin. De har en syrlig, frisk och intensiv smak som är uppskattat i mat och bakverk. Detta tranbärspulver kommer från släktet Vaccinium Oxycoccos, det mest förekommande tranbärssläktet som växer på norra halvklotet.

Det gamla husmorsknepet mot urinvägsinfektion är osockrad tranbärssaft. Det behöver inte vara saft men husmor har bra knep. Tranbär innehåller höga nivåer av proanthocyanider en flavanoid som ger den syrliga smaken och sammandragande känslan i munnen som i slutändan verkar positivt för urinvägarna.

Förutom flavanoiderna finns vitaminer, spårämnen och antioxidanter som är gynnande för kroppen tex för blodkärl och tandkött. Det är inget botande medel, men det är samtidigt inte därför många väljer att äta tranbärspulver.

Dosering och användning: 1-2 tsk tranbärspulver om dagen, gärna en dos på morgon och en på kvällen. Till frukost passar det att strö över fil, gröt, yoghurt eller blanda i ett halvt glas vatten. På kvällen är det enkelt att låta det följa med i en smoothie.

 Ekologiskt tranbärspulver. 125 g

Mer information
Meny Kategori Naturligt Kosttillskott
Varumärke Spireco
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tranbärspulver, Ekologiskt, 125g - Spireco
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se