Triphala pulver, Ekologiskt, 250g – Spireco

109,00 kr
I lager
SKU
D140

Triphala, översatt som "tre frukter", det består av torkade frukter amalaki, bibhitaki och Haritaki. Det är en av de äldsta och mest kända växtbaserade formler i den vediska traditionen och populär för sin unika näringsinnehåll. Vår triphala pulver görs endast från näringsrik frukt-massa där giftiga frön är borttagna.

För att göra det tydligare hur triphala pulver hjälper kroppen har vi delat upp innehållet och berätta om varje frukt.

Amalaki (emblica officinalis) är en ayurvedisk skatt i sig själv. Detta lilla indiska krusbär har visat sig hjälpa till att sänka kolesterolet och är laddad med vitamin C. Ur ett ayurvediskt perspektiv är det lämpligt för alla doshas, särskilt effektivt för att balansera pitta.

Haritaki (terminalia chebula) är känd som den tibetanska "kungen av medicin.". Det tros ha en rad positiva hälsoeffekter på hjärtat och hjärnan. Den kan användas som ett laxermedel av sig själv, men även för en anti-diarré behandling. Den är anti-inflammatorisk och lugnande till vata.

Bibhitaki (Terminalia belerica) är ett annan kraftfullt frukt med avgiftande egenskaper på blod, muskler och fettvävnad i kroppen. Bibhitaki är mycket användbar med när det finns överskott av slem i systemet och är också bra benbildning. Denna frukt är känd som "den som håller borta sjukdom" på grund av sitt namn till de många fördelar det har på Kapha.  

Näringsvärde per 100 gram
Energi 291 kcal
Fett 0,3 g
- Mättade fettsyror 0,1 g
- Omättade fettsyror 0,1 g
- Fleromättade fettsyror 0,1 g
Kolhydrater 52,3 g
- Varav sockerarter 11,5 g
Kostfibrer 34,8 g
Protein 2,3 g
Salt 0,1 g

Hälsofördelar av triphala pulver

  • Hjälper matsmältningen
  • Dämpa och korrigera förstoppning
  • Renar tarmar och blodet
  • Stärker hårsäckar och hårfärg
  • Rik på anti-oxidanter och C-vitamin

Dosering och användning

Den rekommenderade doseringen är 1 tsk om dagen. Fördela gärna hälften på morgonen och andra hälften på kvällen. Triphala pulver har en stark smak. Det rekommenderas att dricka det med juice eller placera honung på tungan innan de sväljs. även om det är möjligt att hitta triphala i tablettform är pulvret mer effektiv och kan blandas i en liten mängd kallt eller varmt vatten eller låta det sjuda för att sedan drickas som te.

Gravid och ammande bör undvika triphala pulver, även om du har kronisk diarré eller allvarliga tarmsjukdomar. Använder du mediciner bör du rådfråga din läkare innan användning.

Ekologiskt triphala pulver. 250 gram.

Mer information
Varumärke Spireco
Skriv din egen recension
Du recenserar:Triphala pulver, Ekologiskt, 250g – Spireco
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se