Tulsi, Pulver, Raw, Eko, 125g - Spireco

79,00 kr
I lager
Endast 3 kvar
SKU
E89

Tulsi, eller helig basilika (Ocimum tenuiflorum) är en kransblommig växtart. Växten ingår i basilikasläktet men skiljer sig i smak jämför mot den basilika vi hittar i handeln. Det är en vacker liten planta med rosa-purpurfärgade blommor på violetta stjälkar. Ca. 30 cm hög. Doften är underbar och smaken kraftig. I Thailand används den ofta i matlagning där den även odlas runt de Buddistiska templen. I religiösa ceremonier inom hinduismen används helig basilika, även vid ayurvedisk och indisk traditionell medicin.

Tulsi är en nyttig ört som oftast används som te och är mycket rik på antioxidanter, har antibakteriella egenskaper och anses lugnande. Tulsi innehåller inte koffein vilket gör den perfekt till ett rogivande kvällste. Försöker man dra ner på koffeinkonsumtionen kan tulsi te vara ett bra alternativ. Det är också vanligt att man använder örten vid förkylning.

Tulsite
Använd en halv tesked tulsipulver per kopp. Låt dra i tre till fem minuter eller längre om du vill ha ett starkare te. Kan serveras antingen varmt eller som ett iste. Tillsätt gärna ingefära eller citron om du vill ha variation i smaken.

Mer information
Varumärke Spireco
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulsi, Pulver, Raw, Eko, 125g - Spireco
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se