Virvelmjöl, Dinkel, Ekologiskt, 1kg - Warbo Kvarn

59,00 kr
Tillfälligt slut
SKU
A491

Ekologiskt virvelmjöl av dinkel som innehåller 100% fullkorn. Dinkelmjöl har använts sedan årtusenden och är föregångaren till vanligt vete. I virvelmjölet från Warbo Kvarn finns mängder av näringsämnen, mineraler, vitaminer och enzymer tack vare fullkornets bevarande av spannmålskärnan. Den höga proteinhalten och med ett lättsmält gluten gör mjölet till ett bra alternativ istället för vete.

Vad innebär virvelmjöl?

För att ett mjöl ska få kallas virvelmjöl används en virvelkvarn för att slipa fullkornskärnornas vassa kanter med hjälp av luftströmmar och skålar av sten. Resultatet blir ett mjukare, fluffigt och finmalet fullkornsmjöl som passar utmärkt till pajbottnar, bröd, kakor, tårtbottnar, bullar, pannkakor eller pizzadeg. Virvelmjölet används på samma sätt som vetemjöl men kräver mer vätska.

Näringsvärde per 100 g
Energi 1440 kJ/340 kcal
Protein 13 g
Fett 3 g
 varav mättat fett 0,4 g
Kolhydrat 61 g
 varav sockerarter 7 g
Fiber 11 g
Salt 0,1 g

Innehåller gluten

Ekologiskt dinkelmjöl*, OBS 1 kg, bilden visar 1 1/4 kg men är i övrigt identisk.

* = ekologisk

Mer information
Varumärke Warbro Kvarn
Skriv din egen recension
Du recenserar:Virvelmjöl, Dinkel, Ekologiskt, 1kg - Warbo Kvarn
Ditt betyg
© 2018 Grön Gåva Organic Viriditas AB | Tel: 0660 - 855 20 | info@grongava.se